Monday, August 28, 2017

Kuidas ma EKAs "Paha Hugot" illustreerisin

Igapäevane kunstitegemine pärast tööd EKAs on nüüd läbi saanud ja sellest on lausa kahju. Eelmise nädala tempo oli muidugi üsna väljakutsuv ning tõenäoliselt tunduvad kõik järgnevad nädalad selle kõrval lausa puhkusena, aga mul on hea meel, et sain igal õhtul pärast tööd viibida andekate kunstnike seltskonnas, proovida uusi tehnikaid, saada uusi mõtteid, soovitusi ja inspiratsiooni nii staarkunstnikelt pildiraamatutes kui ka inimestelt enda kõrvalpingis. 
Joonistada ei oska ma endiselt, aga eelmine nädal näitas, et kunsti mõte on lai ja kellegi teistsugune (miks mitte ka ilust kõrvalekalduv) stiil on lihtsalt täiendus erinevate stiilide porfooliosse. Ning et kunstnikud on üks ülimalt toetav rahvas. 
Meie reedene näitus EKA koridoris
"Paha Hugo" illustratsioonide kujunemislugu. Illustreeritavateks stseenideks said viimaks suitsu küsimise stseen, Paha Hugo mõju kujutamine, ja koht, kus Hugo termose läbi Sassi akna viskab.

Kirjanikku endas ma selleks nädalaks täielikult unustada ei suutnud, sest illustreerimiseks valisin enda lühijutu "Paha Hugo naerab paremini" ja selles ette tulnud stseenidest tuli oma kaasõppuritele pidevalt jutustada. Viimasel päeval koju jõudnud, saatsin oma kaheksale illustreerimiskaaslasele ja õpetajale loo lingi, et sõlmida otsad ja huvilised võiksid teada saada kogu salapärase Hugo loo (http://nihilist.fm/paha-hugo-naerab-paremini/).

No comments: