Thursday, December 29, 2016

Kogenud naise kiri noortele neidudele (Allikas: Delfi)

http://elutark.delfi.ee/heateada/kogenud-naise-kiri-noortele-neidudele-keerulised-suhted-on-alati-valed-suhted?id=73581629

[Lugesin seda kirja ja tundsin, et see võiks lisaks mulle kellukesena heliseda ka mitme mu sõbranna peas. Me olemegi 20 (ja veidi üle selle), meil ei peagi olema 50-aastase naise kogemusi ja oskusi teha otsuseid, mis meid elu lõpuni õnnelikuks teeks. Aga sellest lingist avanev jutt on naelapea pihta ja aitab näha seda, mis on tegelikult tähtis. Tähtis pole ilu, glamuur, prestiiž või sotsiaalne staatus, vaid hoopis midagi muud. Kogenud naine teab ja ta jutt meikib sensi.]


"Esialgu tahame me pikka-ilusat-tarka-rikast-seksikat-romantilist meest, aga siis väga palju aastaid hiljem me mõistame, ja me KÕIK mõistame, et meile on vaja lihtsalt inimest, kelle peale saab loota ja kindel olla, kes on su kõrval mitte ainult siis, kui talle see pähe tuleb ja sobib, vaid ALATI."

***

"Suhted peavad olema lihtsad ja selged. Pole tähtis, kas ta on geenius füüsikas või lihtne freesija, pole tähtis, milline haridus tal on, mitut keelt ta räägib, mitu naist tal on olnud või kas ta oskab luuletusi kirjutada ja ette lugeda. Tähtis on ainult see, kui hea ja mugav on teil temaga koos olla."

***

"Armastuseks peetakse sageli ja ekslikult himu, austust, harjumust, kadedust, asjaolude arvestamist ja paljut muudki veel. Jätke meelde, et keerulised suhted ei anna teile mitte midagi peale peavalu."

***

"Te peate ju selle inimesega lapsi saama ja kasvatama, majapidamist korras hoidma, eluplaane tegema, külas käima, suhtlema suguvõsaga ja üleüldse elama kõige tavalisemat primitiivset olmelist elu. Ja kui te loodate, et „see karikas läheb minust mööda“, siis te eksite VÄÄÄÄGA rängalt."

***
"Meenutage aega, kui olite kakskümmend. Te ei mõelnud millestki sellisest, ega? Te tahtsite, et ta kihutaks teie juurde mingi superkäruga, kingiks lilli ja suudleks imeliselt otse huultele. Ja teie oleksite imetlenud tema ... no imeilusaid silmi. Oh, ja üldse oleks kõik olnud nagu filmis. Aga ma ütlen, et tegelikult ei ole see üldse tähtis. Mis tähtsust sel on, kas ta on ilus või mitte, pikk või lühike, sportlik või pehmem, punapea või kogeleja. Kõik, mis teil temalt vaja on, see on teadmine, et see inimene läheb minuga läbi tule, vee ja vasktorude ja meil on koos hea. Ja et ILMA temata on palju kehvem kui temaga."

No comments: