Friday, August 31, 2018

Oh, need varahommikused bussisõjad

Päriselt ka. Kunagi tuleb see bussijuttude raamat ära. 

Reede hommik, sõidan bussiga tööle. Umbes poolel teel linna jääb buss peatusse kuidagi kahtlaselt pikaks ajaks seisma ja edasi ei liigu. Sõiduk on rahvast täis, inimesed hakkavad uurima, milles asi. Üks mees liigub keskelt bussijuhi juurde aru pärima ja kui ta naaseb, selgub, et bussi on sisenenud naine oma väikese pojaga, kes seisab juhi kõrval kohas, kus tegelikult ei tohiks. Bussijuht keeldub edasi sõitmast, kui poiss ohupiirkonnast kaugemale ei liigu. 

Aga teate, ta ei liigugi. Buss seisab, inimesed saavad juba pahaseks. Üks söakas naisterahvas liigub taas keskelt (just sealt kõik need aktivistid nähtavasti tulevadki) bussijuhi juurde olukorda lahendama. Ta palub emal oma pojaga mujale liikuda, et buss saaks sõitma hakata, sest noh, inimesed ootavad ja mõni on tööle hilinemise pärast juba päris kärsitu. Aga ema saadab kõik kuradile, ütleb, et tema võib seal seista ja pmst pohhui kogu see bussitäis rahvast. Tema seisab seal, kus tahab. 

Siis saab ühel järjekordsel keskmisel (sedapuhku vanemal härrasmehel) mõõt täis ja ta väljendab juba üsna pahaselt, et lõpetaks selle jantimise nüüd ära. Aga ei ema ega laps liigu bussijuhi kõrvalt kuhugi. Vanem härrasmees ähvardab, et teisaldab selle poisi ise õigesse kohta. Siis aktiveerub aga veel üks meesterahvas, kes ütleb, et võõrast last ei tohi puutuda ja nii võib veel kohtusse minna. Sellega tekib sõnelus kahe viimase mehe vahel. Siit-sealt kostab veel pahaseid hääli, äkki on kõigil midagi öelda. Paljud lähevad bussist välja, sest on üsna selge, et niipea see edasi ei liigu. Ma jään veel natukeseks, skandaalimaias osa minust tahaks teada, mis edasi saab. Minusuguseid on veel. 

Kui asi juba eriti lootusetuna hakkab näima, läheb ikka karjumiseks ja nii, siis lähen siiski minagi bussist välja, uue sama liini bussi peale, mis juba mu esmase bussi taha on jõudnud. Uues bussis olevatele inimestele võis muidugi veidi kummaline näida, et terve kari inimesi eesolevast sama liini bussist nende oma peale kiirustas.

Issanda loomaaed. 

No comments: