Thursday, August 27, 2015

(Nõid)hobuse unenägu

Meie maa oli vallutanud nõid. Kuri nõid, kes tappis inimesi ja loomi lihtsalt oma lõbuks. Kõik püüdsid tema teelt kõrvale hoida ja pidid iga hetk väljas ringi liikudes hirmu tundma. Kui sul oli kalleid inimesi, muretsesid ka nende pärast. Kas nad on ikka elus järgmine kord, kui neid näha ootad?

Ei.
Kodutee viis läbi metsa. Lähenesin ühele suurele kaljurünkale ja nägin kaugusest H (nimi muudetud) verist pead. Tema keha jäi põõsaste taha, aga oli aru saada, et ta lebab kõhuli maas, surnult ja verisena. Kui seda vaatepilti nägin, tõstis nõid parajasti käe põleva tõrvikuga ja H keha lahvatas leekidesse. Mäletan ikka veel, mida unes sel hetkel tundsin, kuigi see unenägu on nädal aega vana. Teadmine, et üks su kõige kallimaid inimesi on tapetud, oli tõeliselt kõikehaarav ja ma mäletan, et karjusin. Ka see karjumine tundus reaalne, tundsin seda oma kopsudes ja kõris.

Otsustasime, et nõid tuleb tappa. Kahjuks oli ta aga surematu, mis tegi sellest üsna keerulise missiooni. Kuidagi saime enda valdusse musta kera, millega tuli nõida visata, et ta oma surematuse kaotaks. See teeks temast võrdse vastase.

Kuidagi meenutas S (nimi muudetud) nõia meie koju. Elasime S-iga koos metsas ühes väikeses hütis. Nõid tuli meie juurde, olles rahul, et saab tappa kaks inimest korraga. Äkki tabas teda S-i visatud must kera õlga. Nõid oli segaduses, tema näost oli näha, et ta tunneb midagi, mida varem pole tundnud. Haarasin mõõga ja torkasin selle talle kiiresti südamesse. Nõia tuksuv süda on kolmas asi, mis selles unes liigagi reaalne tundus. Mäletan siiani, kui hästi oli tunda, päriselt mu käe all tunda, kuidas nõia süda mõõga lõpus tuksus ja siis äkki peatus.

Kartsime S-iga, et nõid võib uuesti ellu ärgata. See kõik tundus liiga lihtne. Sidusime nõia köitega tugevasti kinni, viisime paadiga merele ja heitsime üle parda.


Unenäo lõpus polnud mina enam mina, vaid unenäo kõrvaltvaataja. S ja Mari-Liis enam nõiast eemaldudes seda ei näinud, aga unenäo kõrvaltvaataja võis näha vee alla. Ta nägi, kuidas nõid silmad avas, kuidas tema suust naerdes mulle paiskus ja kuidas ta sai endale hiiglasliku roosa hobuse keha. 

Nõia pea jäi hobusele külge. 

No comments: