Tuesday, March 1, 2016

Õppetunde esimesest spordiklubi-külastusest

1. Spordiklubi on omaette maailm. Sealsed inimesed moodustavad kõik ühe kogukonna, kuhu ma end veel päriselt kuuluvat ei tunne. Aga ilmselt ongi pärast ühte külastuskorda seda natuke liiga palju oodata. 

2. Spordiklubi inimesed on sõbralikud ja aitavad sul kohe saada vajalikke teadmisi, alates riietusruumi kapi-kaardi-süsteemi tutvustamisest kuni info jagamiseni selle kohta, milliselt korruselt oma algava treeningu leiad.

3. Body and Mind (rohelised) treeningud võivad esmapilgul tunduda bodypump'i ja teiste (punaste) treeningute kõrval küll kukepeana, kuid kui oled pikka aega igasuguseid intensiivseid venitus- ja tasakaaluharjutusi vaid unes näinud, siis valmista end selleks, et sõna "bodybalance" tähendab ikkagi mõningast trenni. Ei olnud vulisevate ojade saatel tee joomist, oli tund aega korralikku venitamist, õigesti hingamist ja liigutusi. Õppetund sellest võiks vist olla, et ühtegi treeningut ei tasu alahinnata.

4. Igas trennis ei lähe jalanõusid üldsegi tarvis. 

5. Kui su silmanägemine pole päris perfektne, siis isegi kui treenerist kaugel oled, tulevad abiks tublid kaastreenijad, kelle pealt liigutusi näha. Kui avastad, et ühel neist ootavad mati kõrval sinuga täpselt samasugused spordijalanõud, tunned tema vastu isegi suuremat armastust :D

6. Kui oled esimest korda üle pika aja nii intensiivses trennis, siis ära püüa kõigest väest õitseda. Ära püüa teha harjutustest raskemaid variante, eriti kui treener on ka kergemaid näidanud. See va uhkus, teistest üle särada püüdmine ja maksimalism võib viia selleni, et järgmised kaks päeva võid oma jalalihased põhimõtteliselt maha kanda ja liiguksid kõige meelsamini ainult horisontaalses asendis. 
7. Pärast trenni mõnda aega teiste trennilistega mattidel tekkide all lamades (et lihaseid soojas hoida) tuleb end lõdvaks lasta, aga mitte liiga lõdvaks. Mu mõtted läksid nii kaugele, et ühel hetkel tekkis reaalne hirm, et kõik on juba ammu saalist ära läinud ja mina üksi laman veel seal pimedas, punase teki all, joogamatil. Seekord vedas.

8. Treenerid on ühed võimsad inimesed. Tund aega rähklemist võtab päris läbi, aga kui kujutada ette, et peaksin veel samal ajal ka lakkamatult rääkima, siis hakkab või tunduma, et ainult liigutuste järele tegemises pole rasket midagi.

9. Pärast trenni ei maitse midagi paremini kui seemneleib isetehtud hummuse, seesamiseemnete ja päikesekuivatatud tomatitega. Alpro vaniljepiim on ka abiks. Sest noh, praegu kuluvad lisavalgud igatahes ära. 

Homme läheb tantsuks. Zumba, ole mu vastu hell.

No comments: