Monday, July 29, 2019

TELGIGA MÄGEDES: Ettevalmistus

Kõigepealt üks ilus luuletus sellest, kuidas Karl mind selle reisi jõukohasuses veenis: 

"Me kõnnime
ei lähe joostes
ja soovin
et sa alpi lilli
kannaks juustes"

Seltskonna valikust veel nii palju, et sellisele reisile tasub minna ainult inimes(t)ega, kellega läbisaamine on suurepärane. Parim sõber sobib hästi. Selline ettevõtmine on nii füüsiliselt kui ka vaimselt väljakutsuv ja kui su kaaslane ei ole valmis sinu eest kuuli saama, siis see võib mingil hetkel probleemiks osutuda. Muide, kuulide saamine tuleb hiljem veel täitsa päevakorda, nii et jääge ootele. 

Oma kahenädalaseks reisiks mägedesse hakkasime valmistuma juba nädalaid varem, aga nagu ikka, saime täitsa valmis alles päev enne väljalendu. Kõige suuremat peavalu tekitas pakkimine, sest Ryanairi käsipagasi mõõtmed on imetillukesed ning üsna ruttu sai selgeks, et me ei paiguta kuidagi telki, kahte magamiskotti, kahte isetäituvat madratsit ja kogu ülejäänud reisikraami kahte 20 x 25 x 40 kotti. Seega tuli meil leppida vaid ühe käsipagasiga ning ülejäänud varustuse jaoks 10-kilone lisakott tellida. See oli nii suur, et oleksin vabalt ka ise sellesse ära mahtunud. Kuna meil oli vaja kotti aga hoopis oma kaasaskantava kodu jaoks, soostusin seekord kotis sõitmise asemel siiski kõndima.

Varustusest nii palju, et telk oli Karlil olemas, madratsid ja tema magamiskoti laenasime, magamiskott oli mul endal (kuigi reisil näitas see ennast nii halvast küljest, et Karl käskis mul koju jõudes selle põlema panna :)). Muidugi tuli kaasa pakkida ka muud nipet-näpet, mis säärasel veidi metsikumal retkel ära kuluks: plaastrid, erinevad tabletid, vihmakeebid, mikrofliisist käterätt (ikka ruumi kokkuhoiu eesmärgil), märjad salvrätid, soe pesu, nokamütsid jne. (Kes soovib täielikku nimekirja asjadest, mille kaasa võtsime, andku mulle märku.) Näiteks mu ravimikott tundus Karlile alguses liig mis liig, aga lõppkokkuvõttes kulusid rohud igati ära (välja arvatud mandliantibiootikumid, sest angiini ma seekord õnneks ei jäänud :D). 
Asi pole nii lihtne, kui paistab. Pildil olev must kott tuli pakkimise käigus märksa suurema vastu vahetada

Kui kotid olid pakitud, laenasime naabripoiss Janarilt hinge värinal kaalu, et välja selgitada, kas meie lisapagasikott jääb ikka lubatud 10 kilo piiresse. 9,5 kilo tähendas, et võime äratuskellad seadistada ja magama minna. Viimane öö voodites, katuse all.

JÄRGNEB ...

No comments: