Sunday, September 21, 2014

Ilased pallid ehk laupäev koduta loomadega

Kui tunned end pühapäeva hommikul ärgates erakordselt puhanuna ning avastad peopesast ja sõrmevahedest mitmeid reha hoidmisest tingitud ville, võib arvata, et seljataga on üks väga meeldiv laupäev. Parimad laupäevad on just nimelt need, kus me Tartu koduta loomade varjupaika külastame. Nii on olnud juba pikka aega. 

Üks mitmest asjast, mida ma loomade varjupaigas käimise juures absoluutselt armastan, on see, kuidas kõik need vabatahtlikud oleksid justkui andnud mingisuguse vaikiva nõusoleku jätta kõik kapitalistlik ja materiaalne varjupaiga väravate taha ning olla need paar tundi otsekui mingisuguses paralleeluniversumis, kus loeb raha asemel midagi hoopis muud. 

Paljudega neist loomadest käib kaasas väga kurb ja vahel lausa ebainimlikkusest karjuv lugu. Sellegipoolest pole nii mõnigi neist kaotanud oma elurõõmu. Mõni tahab veidi sügamist saada, nooremapoolsemad hindavad väga, kui nendega vägikaikavedu harrastada või neile palli visata. 
Kuid on ka vanemaid koeri. Nemad on mõtlikud, rahulikud ja ehk kõige tõsisema saatusega. Neile meeldib kõige enam see, kui istud neile kõrvale, et nad saaksid siis oma suure koerakeha sulle tihedalt vastu litsuda. Nad ei taha mängida, vaid lihtsalt tunda inimest enda lähedal ja meenutada, mis tähendas kellegi oma olla. Nende pruunid koerasilmad on kaugusse suunatud, aga kui sa nende juurest ära hakkad minema, tõmbavad nad sul tänulikult keelega üle kaela ja tõusevad su ärasaatmiseks viisakalt püsti. 

Eile riisusime lehti ja värvisime ühte kuuti. Tegemist oli minu esimese maalritööga, seega võib öelda, et vahel pakuvad need heakorrapäevad ka eluks vajalike oskuste omandamist. 

Muidugi on suurim abi sellest, kui keegi varjupaigast omale kojuviimiseks sõbra leiab. 
Minu eilse päeva parim sõber oli Kriimu: http://www.loomadevarjupaik.eu/koerad-koduootel/show-1/Kriimu-id-3861/. Paraku arvan, et mu kahetoalises läheks sellel preilil veidi kitsaks. 

Rohkem häid sõpru leiad siit:
http://www.loomadevarjupaik.eu/koerad-koduootel/
http://www.loomadevarjupaik.eu/kassid-koduootel/

No comments: