Friday, October 17, 2014

Kui kehal saab sinust villand...

...ja ta ütleb sulle kõige kiiremal ajal: "Mida kuradit sa minuga teed? That's it. I quit!", siis tähendab see, et oled omadega päris suures jamas. Eriti, kui pead järgmisel kahel päeva terve hunniku inimeste seas laulma ja lõbusalt jalga keerutama. Teises linnas. Konkurssfestivalil.

Ma arvan, et praegune olukord on karistus selle eest, et olen oma tervisega kelkinud ja väitnud, et ei jää kunagi haigeks.
Kui suudaksin kahte põletikulist auku, mida varem oma silmadeks kutsusin, pisut rohkem avada ja palavik paar kraadi langeks, poleks ju väga vigagi. Õnneks on mul täna aega end veidi kokku klopsida ja selleks kasutan tavaliselt järgmiseid meetodeid.

1. Jalavann. Nii tuline, et saad end ette kujutada näiteks õudusfilmi "Saag", kus ohvri sõrmenukid lähevad käte rusikasse surumisest valgeks, sest ta peab meeletus koguses valu kannatama.

2. Pipraviin. K ütles, et tavaline viin aitab ka, aga meie peres on millegipärast just pipraviin tõhusa arstirohu maine omandanud. Varuge kindlasti kõrvale kanister vett, meelepäraseim kompvek või midagi muud, mis aitaks unustada kõige hullemat maitset maailmas.

3. Sall. Ma näiteks magasin ka eile öösel salliga. Aga seda ei tasu liiga kõvasti oma kaela ümber tõmmata, muidu võite lõpetada nagu Isadora Duncan.

4. Vesi. Põletikus silmad, iseeneslikud pisarad, mis nahal jalamaid särinaga auruks muutuvad ja kõrb su kehas peaksid juba iseenesest märku andma, et lisavesi kerisele halba igatahes ei tee.

5. Septolete Plus kurgusprei. Kui uskuda A-d, siis on see parim kurgurohi ja ma lähen kohe seda apteeki ostma. Kunagi proovisin sama firma imemistablette ja need olid ka väga head, teevad kurgu kohe tuimaks. Aga sprei pidi kiiremini mõjuma.

6. Mesi. Vähendab põletikku ja maitseb mulle :D

7. Tee. Ravimtaimedest nagu kummel või ingver. Sidrunit võib ka panna ja kindlasti aitab lihtsalt sidruni söömine ka tervenemisprotsessi kiirendada.

8. Uni. Kui aega on, siis tasub magada. Kui haigus on tõesti keha viis sulle öelda, et oled natuke üle pingutanud, siis võib-olla muutub ta pärast oma tahtmise (puhkuse) saamist veidi leplikumaks.

9. Paratsetamool. Vähendab palavikku ja peavalu.

10. Aur. Soojenda vesi, kalla see suurde potti ja puista sisse kummelit. Võta suur saunalina ja mata end selle alla, hoides pead oma isetehtud aurumasina kohal. Hinga auru sisse seni, kuni vesi ära jahtub. See on vanakooli meetod. Tänapäeval on poes ka spetsiaalseid kaadervärke müüa.

* Tegelikult soovitatakse kasutada ka küüslauku, mis pidi väga tõhus olema, aga ennem joon liitri pipraviina ära, kui küüslauku söön. Küüslaugukapslitega on lihtsam hakkama saada. See aitab ka.

Ma lähen nüüd apteeki ja homseks asju pakkima.

No comments: