Tuesday, July 28, 2015

13 märki sellest, et oled asunud üksi Tallinnasse elama

1. Püüad meelde jätta kõiki tänavaid, asutusi, bussiliine ja poode, millest möödud, et ümbrusega kiiremini kohaneda. See linn ei ole veel sinu.

2. Sul on täpselt 1 keedupott, 1 malmkausike, 1 taldrik, 1 väike ja 1 suur lusikas, 1 kahvel... 

3. ...ja 3 nuga, sest keegi ütles, et su uues elurajoonis liigub ohtlikke inimesi. Guugeldad ja leiad kohe rohkelt artikleid selle väite paikapidavuse kohta. Mõtled, miks sind alati just sellistesse kohtadesse tõmbab. Külastad lähedal elavat sõpra Kalamajas ja rahuned, kuuldes, et sinu kodu jääb tegelikult Kalamaja piirile, ning kuulu järgi ohtlikumad kohad on kaugemal.

4. Et Lasnamäe seostub õige pisut Annelinnaga, mõtled, mis linnaosad Tallinnas veel Tartu omadega haakuksid. Kalamajas ringi kõndides tekib paralleele Karlova linnaosaga Tartus. Samad puumajad, triibulised kampsunid, kassid, suured prillid ja boheemlaslikud inimesed. See tekitab kodusema tunde. Sul on ka triibuline kampsun seljas. 
5. Tunned rõõmu oma korteri üle, millel on juba teatav kodune aura, kus on kõik eluks vajalik ja kus saad ise majandada. 

6. Tunned rõõmu oma eelmise korteri üle, sest elu Annelinnas on sind karastanud. Vähe sellest, et oled harjunud näiteks lärmiga, sul on kõrvatropid, mis seda vajaduse ilmnemisel eemal hoida aitavad.

7. Sa tunned end aeg-ajalt üksikuna. Enamik su sõpradest elavad seal, kust ära kolisid, ja nii on kõige turvalise ja tuttava igatsemiseks liiga palju aega. Ütled endale, et see läheb üle.

8. Ootad töö algust, et leida uusi sõpru ja lisategevust. Et tegevus mataks igatsuse ja tunneksid, et kolimine teenib oma eesmärki. Et sulle meenuks, et oled siin millegi tõeliselt olulise pärast, nagu seda on unistuste töö.

9. Oled rahul, et sul on paar sõpra, kes aitavad sul end võõras linnas kodusemalt tunda, laenavad lugemiseks raamatuid ja tutvustavad Tallinna.

10. Naudid enda sisseseadmist - asjade paigutamist kappidesse ja riiulitele ning igale asjale parima võimaliku koha otsimist. Isegi kui see tähendab, et nõudekuivatusrätik ripub natuke köögis kõigi kapinuppude küljes enne, kui viimaks selle õige nupu leiab. 

11. Pead nimekirja asjadest, mida oma uude koju veel tuua tahaksid, ja lisad sellesse pidevalt uut kama. Kõige enam ootad aega, mil saad näiteks vaibad, veekeetja, riidepuud ja teleri. 

12. Kui enne teritasid kõrvu iga kord, kui keegi ütles "Tartu", oled nüüd sama valvas sõna "Tallinn" suhtes. 

13. Sinu parimad abimehed on Google Maps ja Tallinna veebikaart, mis sulle enne iga uue sihtkoha külastamist lahkelt liiklemisjuhiseid pakuvad. 

No comments: